Laden...

Uitgelichte onderwerpen

  Actuele storing / meldingen

   Meest bekeken

    Vooruit
    • Databasewijzigingen

     Er zijn een aantal databasewijzigingen toegevoegd, waarbij velden en indexen zijn toegevoegd aan bestaande tabellen. Meest opvallende velden die zijn toegevoegd, zijn datum+periode+boekjaar voor zowel het start als eind (=historisch) moment in de processen verkooporder-, productieorder- en inkooporderregel. Door deze velden toe te voegen is per regel te bepalen op welk moment deze regel actief is/was, waarmee bijvoorbeeld OHW in de tijd sneller bepaald kan worden. Door het toevoegen van indexen kunnen bepaalde queries beter (en dus sneller) uitgevoerd worden, bijvoorbeeld het boeken van een proces-inkoopfactuur.

    • Het Belgische btw-model (alleen in MKG004)

     MKG004 ondersteunt vanaf nu het Belgische btw-model (naast de Nederlandse btw en het Duitse Mehrwertsteuer). Met een groeiend aantal klanten met administraties in Belgiƫ is de vraag naar een Belgische btw-aangifte inherent. Als je wilt gaan werken met het Belgische btw-model, is het dringende advies dit uit te voeren na en met overleg met je MKG consultant. Er zijn een aantal aanpassingen nodig in met name de administratie-instellingen, de btw-codes en in het grootboekrekeningbeheer die enig overleg vooraf vragen. Via je consultant is het ook mogelijk om met terugwerkende kracht voor 2018 je administratie om te zetten naar het Belgische btw-model.

    • Report broker: instellingen ten behoeve van foutafhandeling

     De report broker is een proces dat automatisch, frequent en herhalend exports (rapportages)/imports kan uitvoeren. Dit proces verloopt via de server en met name op de achtergrond, waardoor mogelijke foutsituaties zo veel mogelijk moeten worden uitgesloten. Zowel interne als externe processen kunnen in grote mate afhankelijk zijn van het uitvoeren van een taak in de report broker. Mocht dan onverhoopt toch een foutsituatie ontstaan, dan is de waarschuwing en beheersing van deze situatie enorm belangrijk.

    Hulp nodig? Bel ons:

    Consultancy desk
    Consultancy desk +31 (0)74 - 25 66 763

    Supportmeldingen

    Mijn meldingen

    Teamviewer

    Download