Laden...

Meldingenbeheer toegevoegd aan MKG5


Vanaf deze versie kun je in MKG5 gebruikmaken van het meldingenbeheer. Een melding is het samenvoegen van alle mogelijke informatie en acties rondom één signaal. Meldingen kun je instellen om incidenten te registreren rondom een proces.Met behulp van een sjabloon kun je rondom een meldingsnummer een gestandaardiseerde set van activiteiten, parameters, documenten en linken naar MKG processen organiseren. Zo kun je bij een retourzending van een product een melding aanmaken met het type Retourmelding. In die melding kun je de vragen over het hoe en waarom opnemen. De vragen hebben dan vrij op te geven antwoorden of juist voorgedefinieerde antwoorden.

Afhankelijk van de inrichting van het meldingstype en de gegeven antwoorden binnen de melding kun je vervolgens activiteiten koppelen aan medewerkers. Hiermee ontstaat er een aantal activiteiten waarmee in het voorbeeld van een retourzending de oorzaak onderzocht moet worden door de ene medewerker maar ook een activiteit voor een andere medewerker om het eventueel opnieuw verzenden van het product wordt ingepland op een van de medewerkers.
De nieuwe categorie Meldingen vind je via het MKG Menu. Op dit moment bevat deze categorie de module Meldingen en de tabellen Melding types en Melding parameters. Alle meldingen kun je bovendien aanmaken vanuit het proces op een eigen tabblad. Middels meldingenbeheer kunnen ook alle meldingen tezamen worden beheerd. 


Meldingenbeheer is weliswaar nieuw in MKG5, maar bestaat al veel langer in onze versies van MKG004. Handleidingen en tutorials voor meldingenbeheer in MKG5 zijn momenteel in ontwikkeling. De bestaande handleiding van MKG004 kan uitkomst bieden, indien je met meldingenbeheer wilt gaan werken. De schermafbeeldingen in deze handleiding zijn dan wel van MKG004, maar de menustructuur en de werking zijn één-op-één toe te passen op MKG5.


    Let op!

Wanneer Meldingen bij jou nog niet in gebruik is en je wilt er nu al mee gaan werken, dan adviseren wij om jouw MKG consultant te vragen deze modules te helpen inrichten.


Type Algemeen
Categorieën Meldingen
Versies 005.032.009
melding activiteit
Was deze informatie nuttig?