Laden...

Aanmelden voor MKG3

Laatste update: Vrijdag 5 april 2019 12:24

Er is gekozen voor een MKG3 oplossing binnen het bedrijf. Momenteel werken er ca. 600 metaalbedrijven met MKG ERP software. Voordat er daadwerkelijk gestart kan worden met MKG3 zijn er een aantal stappen nodig die doorlopen moeten worden. De stappen worden in dit document beschreven en toegelicht. 


Als er nog niet is aangemeld, kun je het MKG3 aanmeldformulier invullen en ons versturen:

Aanmelden (MKG3)De implementatie bestaat uit 2 dagdelen waarbij het eerste gedeelte bestaat uit het bedrijfsklaar maken van het systeem. Het tweede gedeelte is gericht op de uitleg en begeleiding van het systeem. Wij verzoeken je voor elke sessie 3,5 uur te reserveren, zodat je samen met ons de implementatie ongestoord kan doorlopen.


Bij opstartpakket A vindt de begeleiding voor beide dagdelen op afstand plaats. Bij opstartpakket B vindt de begeleiding voor dagdeel 1 op afstand plaats en voor dagdeel 2 bij jou op kantoor.


Planning

Binnen 3 werkdagen na je opdracht neemt MKG met je contact op om dagdeel 1 en 2 te plannen.
Het dient de voorkeur om dagdeel 2 binnen 5 werkdagen na dagdeel 1 te laten plaatsvinden.
De werkzaamheden kunnen gepland worden op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur.
Na dagdeel 1 krijgen de gebruikers toegang tot de Online Academy; zij dienen ter voorbereiding op dagdeel 2 de Online Academy te hebben doorlopen.


Inhoud dagdeel 1 (begeleidingsvorm: op afstand)

Installatie MKG3
Opmaak huisstijl (briefpapier, startscherm)
Inventarisatie behoefte import van bestaande gegevens
Inrichten (administratie, bewerkingen, materialen, gebruikers)
Controle


Inhoud dagdeel 2 (begeleidingsvorm afhankelijk van opstartpakket)

Uitleg en begeleiding ( Cursus MKG ERP Basis)
Samen doorlopen van het systeem offerte tot en met factuur


Financiële inrichting

Gebruikers van MKG3 kunnen een keuze maken of ze financiële module willen gaan gebruiken. Wanneer de MKG3 gebruiker gebruik gaat maken van de financiële module geldt bij het inrichten van het boekhouden het volgende:

Grootboekrekeningen gecontroleerd en eventueel aangepast
Dagboeken gecontroleerd en aangepast
Beginstanden invoeren uitsluitend met accountant/boekhouder
Open posten invoeren door gebruiker op aanwijzingen van MKG
Algehele controle (samen met MKG)


Voor het inrichten van de financiële module zijn extra kosten verbonden (€ 195,-) plus de gebruikelijke abonnementskosten van € 39,- per maand per bedrijf. Het inrichten van de financiële module gebeurt op afstand en wordt buitenom de planning van de basisimplementatie gedaan. Het inrichten van de financiële module zal 3,5 uur in beslag nemen. Voor een gebruiker van MKG3 met weinig boekhoudkundige ervaring adviseren wij gebruik te maken van de cursus MKG3 Financieel (zie ook Cursussen).


Optioneel

Er zijn extra mogelijkheden binnen MKG3 die gemak kunnen bieden bij het starten van MKG. Deze staan hieronder kort beschreven:


Import

Om tijd te besparen en zo snel mogelijk aan de slag te kunnen met MKG3 is er de mogelijkheid om ‘oude’ gegevens van een systeem over te zetten naar MKG3. Dit kan door middel van import. Met behulp van import worden de gegevens van relaties en artikelen zonder stuklijsten snel overgezet naar MKG3. Dit bespaart voorbereiding en tijd.

Voor meer informatie:


 Import mogelijkheden MKG3 (MKG3)Rapportage

MKG3 levert de meest gebruikte rapporten in de metaalsector standaard mee. Indien gewenst kunnen een aantal rapporten, binnen enkele kaders, aangepast worden.

Voor meer informatie:


 Richtlijnen voor rapportaanpassingen (MKG3)Cursussen

Er kan als MKG3 gebruiker behoefte zijn aan extra en/of persoonlijke uitleg van een consultant. Dan kan er gekozen worden voor een cursus MKG3 ERP Basis of Verdieping. Ook bieden wij de mogelijkheid om het boekhouden in MKG3 sneller te beheersen door de cursus MKG3 Financieel. Het zijn workshops waarin de gebruiker onder begeleiding van een MKG consultant aan bepaalde opdrachten werkt. De cursussen vinden plaats bij jou op locatie of bij MKG in Hengelo.

Voor meer informatie:


Cursusoverzicht


Type Algemeen
Categorie├źn
Versies
Was deze informatie nuttig?