Laden...

Hoe werkt het MKG Supportcentrum?

Laatste update: Donderdag 23 mei 2019 8:16

De software- en versiedocumentatie van al onze ERP-pakketten overzichtelijk gebundeld. Met een snelgroeiende kennisbank die dagelijks wordt aangevuld en geüpdatet. Dat is het MKG Supportcentrum. Heb je ondersteuning nodig bij het werken met MKG, start hier je zoektocht naar het antwoord op je vraag.

Elke nieuwe release van onze softwarepakketten gaat vergezeld van een uitgebreide set aan release notes. Om uit te vinden hoe MKG werkt kun je de diverse handleidingen raadplegen. Heb je een vraag over onze software of loop je ergens vast, check dan eerst of je hier het antwoord kunt vinden. Staat de oplossing er niet tussen, bel dan tijdens kantooruren de MKG Helpdesk. In dit artikel geven we een korte toelichting op het MKG Supportcentrum.


Tabbladen

Op het tabblad Algemeen vind je actuele informatie over de onderwerpen die niet specifiek over een bepaald MKG product gaan of die juist voor alle producten gelden. Je komt rechtstreeks op dit tabblad terecht via de knop 'Support' op onze website of via mijn.mkg.eu.

Je kunt ook rechtstreeks vanuit de software naar het MKG Supportcentrum. Klik in de versie waarin jij werkt op de knop 'Online help' en je komt meteen op het juiste tabblad van het Supportcentrum terecht. Op dit tabblad vind je de items die op dat moment voor jouw versie relevant zijn. Zoeken naar een onderwerp doe je eenvoudig via de zoekbalk. Je zoekt dan in onze database met alle kennisitems. Werk je in MKG5 of in MKG3, dan begint jouw versie altijd met 005. Werk je in MKG004, dan zie je 004 staan aan het begin van jouw versienummer. Het versienummer van MKG vind je altijd rechts onderin de software.

Op het tabblad MKG App vind je informatie die specifiek op de app van toepassing is. De MKG App kan als aanvullende dienst gebruikt worden ter ondersteuning van het gebruik van MKG3 en MKG5. Benieuwd naar de mogelijkheden? Volg dan op dit tabblad de stand van zaken.

Systeembeheerders zijn een apart slag mensen. Zij verdienen een eigen tabblad. Hierop worden ze in hun eigen taal aangesproken, dus vind je op het tabblad Systeembeheer onze systeemeisen en allerhande technische informatie.


Zoeken in het Supportcentrum

Door een zoekterm in te vullen in de zoekbalk kom je direct in onze kennisbank. Hierin tref je naast de software- en versiedocumentatie ook algemene artikelen en onze handleidingen (zowel tekst als video) aan. Via het tabblad Wiki kom je hier rechtstreeks terecht.

Stel je filter(s) in om je zoekresultaten te specificeren. Selecteer een MKG variant en geef aan voor welke versie(s) je zoekresultaten wilt zien door een of meer selectievakjes aan te vinken. Filter op Type om bijvoorbeeld alleen de versieberichten te zien. Wil je alle release notes van de nieuwste versie zien? Vink dan zowel de versie aan als het type Release Notes. Ben je alleen geïnteresseerd in de financiële release notes? Vink dan ook de categorie Financieel aan.


Zoekresultaten

De zoekresultaten komen links in je beeld in een lijst. Je ziet bij elk item ook meteen de relevante MKG versienummering. Scrollen door de lijst gaat eenvoudig via de scrollbalk of met de pijltoetsen op je toetsenbord. Selecteer je een item, dan krijg je deze rechts in beeld te zien. Elk item bevat naast de inhoud ook de informatie over het item, zoals de categorie, voor welke MKG-variant het item geldt en het wijzigingsnummer. Via dit nummer is terug te halen op welke melding de wijziging betrekking heeft.


Supportmeldingen

Om een melding te kunnen maken of je meldingen in te kunnen zien gebruik je de knop Mijn meldingen, onderin je scherm.


Bellen met de MKG Helpdesk

Hoewel we er alles aan doen om je soepel en efficiënt met MKG te kunnen laten werken, kan het gebeuren dat je tegen problemen aanloopt die je niet via onze kennisbank kunt oplossen. Uiteraard is het dan mogelijk om één van onze medewerkers van de MKG Helpdesk te spreken. Bel dan tijdens kantooruren +31 (0)74 - 25 66 763.


Teamviewer

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen tijdens een telefonisch contact kan onze medewerker je vragen om je pc over te nemen. We gebruiken hiervoor de laatste versie van Teamviewer. Heb je dit nog niet op je werkplek geïnstalleerd, download de tool dan via de button onderin je scherm.Type Algemeen
Categorieën Algemeen
Versies
help
Was deze informatie nuttig?